iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кабинетът за анонимно и безплатно изследване на СПИН в Перник не е преустановявал работа

Кабинетът за анонимно и безплатно изследване на СПИН в Перник  не е преустановявал работа

Кабинетът за анонимно и безплатно консултиране и изследване на СПИН /КАБКИС/ в Перник не е преустановявал работа. Това уточни за медиите ръководителят на кабинета Лъчезар Антонов по повод разпространена неправилна информация, че кабинетът вече не работи.
 
От две седмици насам временно не функционира младежкият здравен център, който е допълнителна структура към КАБКИС. В него се извършват консултации от психолог, дерматолог и акушер генеколог. Причината за затварянате на центъра е преустановено финансиране от Община Перник, заради настъпилата криза.
 
КАБКИС се финансира от Министерство на здравеопазването и тестовете за безплатно изследвнате на СПИН в него продължават. Договорът с МЗ е валиден и за 2010 г., каза Лъчезар Антонов.
 
Близо 1 000 души от Перник са се тествали през 2009 г. в КАБКИС, съобщи консултантът Мирослава Йолова. За тази година са установени 3 случая на СПИН, но между тях са и затворници от Бобов дол, тъй като кабинетът прави изследвания и на хората, лишени от свобода. Заболелите са хора на възраст между 25 и 30 години. В кабинета в Перник се тестват изключително млади хора, каза Йолова. За миналата 2008 г. случаите на СПИН, установени от КАБКИС са били пак три.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.