iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Отвличат багер на собствен ход от пернишко село

Отвличат багер на собствен ход от пернишко село

Багер изчезна на собствен ход от пернишкото село Расник. Машината е на стойност 60 000 лева и е била докарана от фирма, ангажирана с извършването на ремонт по водопровода в населеното място.
 
Три дни работи машината и на четвъртата нощ изчезна, разказва за инцидента пред Градски вестник кметът Венцислав Любенов.
 
Багерът бил паркиран в двор заедно с друга селскостопанска техника. Дворът бил осветен, но без жива охрана.
По информация на управника, машината е закарана на собствен ход до София по черни пътища. Той алармира полицията, че в престъпната група има и местни хора, които са посочили мястото, машината, както и пътищата, по които да се изведе техниката. Без вътрешен човек от селото, пришълец не би могъл да се ориентира нощно време по кой коларски път да тръгне, категоричен е Любенов.
 
Багерът е купен на лизинг и сега фирмата изплаща вноските си, без да се ползва от имуществото си и от средствата, спечелени с него, каза още кметът.
 
Управниците алармират за повишаване на кражбите. Те поискаха среща с ръководството на полицията, както и засилено полицейско присъствие и патрулиране в малките населени места.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.