iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Гладуващите работници в Мапа Дженгиз с опасност за здравето

Гладуващите работници в Мапа Дженгиз с опасност за здравето

Има опасност за здравето на единия от тримата гладуващи работници в „Мапа Дженгиз". Това съобщава председателят на синдикалната организация към КНСБ Илияна Гогева пред радио "Фокус- Пирин". Заедно с двама свои колеги вчера сутринта тя обяви гладна стачка заради 4-месечното неглижиране на проблемите на 340 български работници в турската фирма. Самата Гогева е с кръвоизлив в окото.
 
Методи Зафиров има две язви и гладът може да се отрази зле на здравето му, казал лекар, който снощи е дошъл при стачниците, за да провери здравословното им състояние. Зафиров обаче е категоричен, че няма да се откаже и ще остане докрай с колегите си. Пред радио „Фокус" той заявявя, че засега се чувства добре и не се оплаква.
 
Тримата са прекарали нощта на открито и спокойно. Часовете минали в разговори. При стачкуващите идвала и полиция, за да провери дали всичко е наред.
 
 
Снощи около 19 часа мениджърът на „Мапа Дженгиз" Тургут Аксакал лично дошъл при тримата протестиращи българи и говорил с тях. Илияна Гогева днес участва в среща с министрите Росен Плевнелиев и Тотю Младенов.
 
Снимка: Градски вестник
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.