iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Инфарктна победа за Миньор с 5:4 !!! Продължаваме

Инфарктна победа за Миньор с 5:4 !!! Продължаваме

В изпълнен с напрежение 1/16-финален двубой, „Миньор" Перник победи след дузпи „Септември" Симитли, съобщи клубният сайт на перничани minyor.com. Миньорци можеха да разчитат на мощната подкрепа на своите фенове и мажоритарният собственик Никифон Вангелов.
 
Още от първите минути се видя, че двата отбора ще играят за победата. Домакините от Симитли бяха решени да превърнат срещата в празник за града си. В 13-тата минута Владимир Шуманов нацели напречната греда след рикошет в Дани Златков. Напречната греда нацели и Трифонов за перничани в 42-та минута след като се възползва от грешка в отбраната на „Септември". Минути по-рано Хетров изведе Хазуров сам срещу стража на домакините, но Цървашки изпревари нападателя и улови топката.
 
И титулярният вратар на перничани Иво Иванов се наложи да се намеси решително през първото полувреме след едно центриране от фаул и последвалия изстрел с глава от 5-6 метра на Тренчев в 20-тата минута.
На почивката Тони Велков замени Господинов и пусна на негово място Цветков. На помощ на перничани влязоха още Янкович в 56 минута, заменил Румен Трифонов и Богоров в 75-тата на мястото на Василев.
 
През второто полувреме „Миньор" се опита максимално да затрудни домакините и да достигне до така важния гол, но първото по-сериозно положение бе за отбора на „Септември". В 61-та мин., след изпълнение на корнер, Томов от домакините стреля с глава, но Иванов с невероятна намеса успя да избие топката. Последваха положения за миньорци, пропуснати от Янкович и Хазуров. Минута преди края на редовното време „Миньор" пропусна златна възможност. След изпълнение на фаул Хазуров се размина с топката, която се озова в краката на Янкович, който от 2-3 метра не успя да уцели вратата. Така двата отбора се наложи да играят продължения.
Опасностите пред двете врати не спряха и през продълженията. В 103 минута, Петър  Петров стреля от фаул от границата на полето, но Църваришки боксира в корнер.
 
Така при резултат 0-0 завършиха и двете продължения на мача. На стадиона в Симитли се играха дузпи. Ето и хронологията:
 
Атанас Лясков изпълни точно първата дузпа. Септември повежда с 1:0
Любомир Витанов също вкара 11-метровия наказателен удар - 1:1
Лулейски също е точен от бялата точка - 2:1
Горан Янкович не сбърка и изравнява резултата - 2:2
Влади Шумантов не греши прави резултата 3:2
Крумов също бележи за Миньор от бялата точка - 3:3
ПРОПУСК!!! Мартин Петрунов се подхлъзна, стреля слабо и Иванов улови
Даниел Златков показва здрави нерви и не бърка от бялата точка - 3:4
Дениров изравнява - 4:4
АШИМОВ  ДОНАСЯ ПОБЕДАТА НА МИНЬОР С ТОЧЕН УДАР ЗА 4:5!!!
-
Зрители: 400, Стадион: Градски стадион, Симитли,
Гл.съдия: Ангел Баялцалиев
Съставът на „Миньор": 99. Иванов 2. Божиков 5. Василев 6. Златков 8. Трифонов 19. Петров 21. Хазуров 23. Господинов 24. Витанов 26. Ашимов 77. Крумов
Резерви: 91. Чворович 7. Валмир 9. Руменов 10. Богданов 14. Цветков 18. Янкович 88. Михайлов
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.