iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Областна администрация-Перник първа в Югозапада с най-модерната система за управление на качеството

Областна администрация-Перник първа в Югозапада с най-модерната система за управление на качеството

Областна администрация-Перник първа в Югозападния регион внедрява най-модерната система за управление на качеството на административните услуги ISO 9001:2008. Това обяви на пресконференция днес областният управител Иво Петров.
Без външна помощ от консултанти и външни одитори за извънредно кратко време администрацията на губернатора успява да подготви цялата си документация за транзитното преминаване от стандарта ISO 9001:2000 към ISO 9001:2008
Оповестявайки новината, губернаторът изказа специална благодарност към своя заместник Радослав Йорданов, към експерта Ина Тодорова и към вече бившия служител на администрацията Мито Митов, направил вътрешния одит, за скоростната и перфектна работа. Външните одитори не са направили нито една забележка. По оценката на Бюро „Веритас" организацията е готова да премине към новия стандарт за качество на услугите.
 
Одиторите са оценили правно-нормативното обслужване на администрацията и стопанско-икономическите дейности. Те са прегледали жалбите и оплакванията, както и нивото на информационните услуги в администрацията. Проверени са и проектите, осъществени от областната администрация с външно финансиране от оперативните и европейски програми. Сред тях са двата проекта, по които в момента се работи заедно с областите Благоевград и Ловеч и вече приключените по програма „Леонардо да Винчи" и за управление на човешките ресурси - обучение и атестация на персонала. .
Особен акцент одиторите са поставили върху осъществяваната регионалната политика за изпълнение на приоритетите, заложени в Стратегията за регионално развитие.
 
Областна администрация- Перник има сертификат по ISO 9001:2000 с валидност от 17 декември 2208г до 15 декември 2011г.. Сертифицирането е извършено по проект на ликвидираното Министерство на държавната администрация и административната реформа. Според специалисти всяка организация, която се стреми към непрекъснато подобрение на управленската си дейност и процеса на работа и иска да увеличи ползите от непрекъснатото си усъвършенстване, трябва да внедри и сертифицира ISO 9001:2008. Затова областното ръководство е решило да се премине към новия стандарт.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.