iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Вземат книжката и за 2 радомирски бози

КАТ готви нови санкции за пилите шофьори.
Шофьорите временно да се лишават от книжките си дори ако са изпили и две големи радомирски бози, настоява КАТ. На семинар на Пътна полиция вчера беше обявено, че ще настояват да падне настоящият минимум от 0,5 промила и да бъдат санкционирани водачи с дори капка алкохол в кръвта.
 
В момента, ако те хванат с 0,5 до 1,2 промила огнена течност в кръвта, наказанието е от 200 до 500 лв. и лишаване от книжка от един месец до 12 месеца в зависимост от конкретния случай. До половин година промените ще бъдат внесени в парламента, обяви секретарят на общественоконсултативната комисия по безопасността на движението и бивш шеф на КАТ Алекси Кесяков.
 
Предложените от депутати от ГЕРБ промени в Закона за движение по пътищата, които минаха през транспортната парламентарна комисия, предвиждат мощен шамар за подпийналите шофьори, любителите на високите скорости и тези, които нямат книжка. Стига дрегерът да отчете 0,5 промила, водачите вече ще бъдат одрусвани с до 3000 лв. За всеки 5 км/ч след превишаване на ограничението на скоростта с 50 км/ч шофьорите ще олекват с по 50 лв., предвиждат още измененията на закона.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.