iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Строителна гимназия ще продава манджа за вкъщи

В Строителната гимназия в Перник ще се продава манджа за вкъщи. Жителите на квартал „Мошино" ще могат да си купуват топли ястия от гише извън училищната сграда, съобщава Градски вестник.
Услугата за населението става възможна заради предстоящото откриване на нова модерната столова в средното училище. Очаква се трапезарията да заработи в началото на втория срок.
 
В изграждането на столовата са вложени 80 000 лева, спечелени по проект. Строителството се извършва предимно от учениците по време на учебната им практика.
 
"Здравословното хранене е изключително важно. За това учениците ще получават супа, основно ястие и десерт. Така ще ограничим яденето на вредни храни", обяснява директорът на училището Самуил Шейнин. Неговата амбиция е с новата столова да се пребори и затлъстяването при младите хора.
 
За порциона възпитаниците на гимназията ще плащат по 2,50 лв. Със събраните средства столът ще се самоиздържа. Социално слабите ученици пък ще се хранят безплатно. За гражданите, които ще си купуват храна за вкъщи, цените обаче ще са по-високи, отколкото за учениците.
 
"Правим всичко възможно от 2015 г. да преминем на целодневно обучение. До обяд ще са редовните предмети, а след обяд учениците ще се занимават в клубове по интереси", допълни Шейнин. Откриването настоловата е първата стъпка.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.