iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишки ученик шашна министъра на здравеопазването

Пернишки ученик шашна министъра на здравеопазването

Министри си водят бележки по доклада на пернишки ученик за здравословното хранене.
 
През изминалата седмица в Гранд хотел София се проведе дискусионен форум на тема "Ролята на училището за изграждане на здравословен модел на хранене и физическа активност" във връзка с откриването на Четвъртата национална седмица за борба със затлъстяването. Тя бе организирана от Координационния съвет на Националния план за действие "Храни и хранене", 2005-2010 г. към Министерството на здравеопазването.
 
На срещата присъстваха представители на Министерствата на здравеопазването, на образованието и на земеделието, представители на НЦООЗ, РИОКОЗ, производители на храни, родители, ученици и неправителствени организации. Във форума участва и пернишкият ученик Адриан Скримов - бивш председател на Общнския младежки съвет и секретар на Детски съвет към Държавната агенция за закрила на детето. Той представи своето проучване за нагластите на родители, учители и ученици от четири пернишки училища за нагласите им към наредба №37 на Министерството на здравеопазването. Презентацията на Скримов беше на тема "Здравословното хранене на учениците - очакания, нагласи и факти". Представителите на МЗ, включително и министър Божидар Нанев, бяха впечатлени от сериозните резултати които перничанинът представи пред тях.
 
Част от другите участници в дебата дори споделиха, че това е едно от най добрите статистически проучвания от обнародването на наредбата насам за нагласите на конкретните групи, които тя засяга.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.