iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Признават Стомана Индъстри за социално отговорна фирма от европейски тип

Признават  Стомана Индъстри за социално отговорна фирма от европейски тип

Социалният министър Тотю Младенов призна пернишката металургична фирма „Стомана Индъстри" като европейски пример за корпоративна социална отговорност. Той прикани журналистите по-често да показват добрите практики в работещите в предприятия в страната и даде за пример металургичната компания.
 
Днес министър Младенов посети „Стомана Индъстри" по покана на ръководството на фирмата и се срещна с мениджърския екип и синдикални лидери
 
В срещата участваха и изпълнителният директор за България на гръцката групировка „Виохалко" Антон Петров, областният управител на Перник Иво Петров и неговият заместник Радослав Йорданов, народните представители от ГЕРБ Ирена Соколова и Владислав Димитров, лидерите на регионалните синдикални структури Наташа Ангелова - на КНСБ и Любомир Жотев - на „Подкрепа", кметът на Трън Станислав Николов и др.
 
Министър Младенов оцени високо правилната политика на корпоративна социална отговорност, прилагана в „Стомана Индъстри". По думите му предприятието може да служи за пример със съществуващия постоянен социален диалог, колективното трудово договаряне, постоянната квалификация на персонала, инвестициите в околната среда и създаването на придобивки за местната общност. Той изтъкна, че и други могат да се поучат как се инвестира в подобряване условията на труд за работещите, а не в бонуси за ранно пенсиониране. Такава е европейската практика, към която се стремим, уточни в този смисл Антон Петров.
 
Министър Младенов се ангажира социалното министерство да полага усилия по посока повече предприятия да отговарят на условията за корпоративно-социална отговорност, подобно на „Стомана Индъстри". Той заяви, че социалното министерство ще работи съвместно със „Стомана Индъстри" в сферата на квалификация и преквалификация на работещите. Министърът приветства ръководството, че в условията на криза продължава да прави нови инвестиции. Той одобри допълнителното здравно осигуряване на работниците във фирмата.
 
По думите му социалният мир е важен за по-бързото излизане от кризата и осъществяването на добрите намерения в социалната сфера.
 
Високата оценка за социалната отговорност на „Стомана Индъстри", дадена от министър Младенов е съвсем основателна. Компанията има дългогодишна стратегия за осъществяване на конкретни мерки, насочени както към персонала, така и към местната общност. Като пример беше посочено, че от разходите за издръжка на работната сила 30% са насочени към обучение и развитие на работниците във фирмата. Затова и „Стомана Индъстри"АД заслужено е удостоена с няколко престижни национални награди за достижения в тази област.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.