iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


15 деца с мама и татко за празниците

15 деца от медико социалния дом в Перник получиха най-хубавия Коледен подарък . Малчуганите ще прекарат светлия празник в топлината и уюта на новите си семейства, съобщава "Фокус".
 
Това съобщи директорът на социалното заведение д-р Ани Веселинова. Осиновяванията са се случили от началото на годината досега, като за три от децата тече процедура по осиновявяане. 45 деца от 0 до 7 години се отглеждат в Медико социалния дом. В дома се полагат 24-часови грижи за 12 деца с тежки увреждения, които имат нужда от много професионално отношение, медицински наблюдения и средства за лечение. Скоро социалното заведение ще получи дарения под формата на храни и най-необходими вещи, които идват от два благотворителни концерта, организирани в името на нуждаещите се деца от Перник. По този повод д-р Ани Веселинова заяви, че е горда, че в Перник се случват иницативи в подкрепа на децата без родителска грижа.
 
„Перничани са много състадателни хора", посочи тя и подкрепи думите си факта, че от началото на 2009 г. досега медико социалният дом е получил дарения в натура на стойност 60 000 лева.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.