iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


До 500лв. за нерегистрирано домашно куче

137 домашни кучета са регистрирани в общината миналия месец. 68 от тях са с внесени такси, а общата събрана сума е в размер на 816 лева, пише "Съперник".
 
Останалите кучета са освободени от такса, тъй като са кастрирани или са ловни кучета.
 
Решението на общината да издаде заповед и срок за задължително регистриране на домашните кучета бе във връзка със зачестилите ухапвания в Перник, както и увеличения брой домашни любимци. Градоначалникът на общината Росица Янакиева издаде специална заповед, по силата на която до 31 октомври всички собственици на кучета трябваше да ги регистрират в общинската администрация. В резултат бяха регистрирани 107 кучета само за един месец. След изтичането на крайния срок, периодът за регистрацията бе удължен.Повечето от новорегистрираните кучета се отглеждат в домашни условия. По-малък е броят на вписаните в регистъра, които се отглеждат в дворове.
 
Шест лева е таксата, която заплащат собствениците на кучета при регистрация, срещу която те получават медальон за любимеца си. Годишният данък за четириногите е 12 лева, а за тези, които се отглеждат в селските дворове - шест лева. През декември кучетата в община Перник ще бъдат преброявани наред с добитъка в селскостопанските дворове.
 
От 50 д 500 лева е санкцията за неспазилите разпоредбите, припомнят от общината.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.