iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Шейнин: Кметовете да не лъжат, учителите с коледни надбавки

Директорите училища имат право да раздават коледни надбавки на педагозите. Допълнителните средства се определят от възможностите на делегирания бюджет по места, съобщи председателят на Съюза на работодателите в сферата на образованието в България и директор на Строителната гимназия в Перник Самуил Шейнин.
 
Време е управляващите да разберат, че реформите са за това - да се разпределят правилно задължения и финанси. И е демотивиращо, ако едно училище успее да осигури всички плащания, остави средства за така нареченото допълнително материално стимулиране, а държавата забрани тези пари да бъдат раздадени. Според Самуил Шейнин това ще срине доверието в реформите.
 
Също според директора на Гимназията по строителство, заповед на финансовия министър Симеон Дянков относно "коледните" в системата на образованието  не е била разтъклована правилно от някои кметове и това е довело до забрани директорите да раздават пари. Пари обаче ще има, защото заповедта не касае училищата на делигирани бюджети, допълни Шейнин.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.