iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Асфалтират "Горски извор", ама друг път...

След като Кметът Росица Янакиева преряза лентата на обновената и преасфалтирата улица "Преслав", а живеещите там хора не можеха да се нарадват на придобивката и посрещнаха кмета с баница, шампанско и бонбони, не толкова топло посрещане готвят на Янакиева живущите на ул. "Горски извор".
 
Малката улица над Софийско шосе, която никога не е виждала асфалт, трябваше да бъде ремонтирана още миналата година, но това така и не е станало, оплакаха се наши читатели. За ремонта лично гарантирала Росица Янакиева при откриването на преасфалтираната "Марина Бара", където възрастни хора заиграха хора от радост със Съветското знаме при вида на пернишката кметица.
 
Улица "Горски извор" и днес досущ прилича на името, което носи, само дето вода не извира на него. Няколко пъти вече обещавали на "изворчани", че пред къщите им ще има асфалт, ама друг път, досущ като в популярния български филм.
 
Преди две години те дори организирали протест, заради нехайството на институциите и по-специално ВиК , след като от компанията изкполали огромен ров пред вратите на шашнатите гражданите, които буквално нямало как да се доберат до имотите си, освен ако със засилка не прескочат дълбокия изкоп.
 
"В града има и други улици, които „плачат" за ремонт. Дано бюджетът за следващата година ни даде възможност и тях да асфалтираме", каза Росица Янакиева при откриването на "Преслав". "Дано, дано, ама надали", репликират я перничани от "Горски извор", които досущ като Москва, вече не вярват на сълзи (и обещания).
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.