iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Смениха трима началници в МБАЛ "Рахила Ангелова"

С нови началници са три отделения в Многопрофилната болница за активно лечение „Рахила Ангелова". Сменени са ръководствата на хирургичното, ренгеновото и акушеро-гинекологичното звено.
Промените са направени след конкурс, съобщи вестник „Съперник". Д-р Валентин Златев ще оглави „Рентгеновото отделение". Досега той е работил на скенера в бившата Минна болница, има над 10 години трудов стаж в столичния инстутут „Пирогов". Д-р Златев и ръководството на болницата имат идея за разширяване дейността на отделението.
 
За шеф на „Хирургично отделение" е назначен д-р Симеон Станков. Той и досега ръководеше звеното, но не е защитил позицията си чрез конкурс. Двама са били кандидатите за „Акушеро-гинекологичното отделение" - досегашният началник д-р Емил Милачков и д-р Ивайло Лазов. Комисията, в чийто състав е бил и доцент Борислав Маринов, се е спряла на д-р Лазов. Изборът е направен по предварително определени критерии - брой направени операции, брой раждания, брой сложни операции, брой доведени пациенти и други. И двамата кандидати са покрили изискуемия минимум. Д-р Милачков остава старши ординатор в „Родилно отделение". Новият началник - д-р Ивайло Лазов е един от най-известните акушер-гинеколози в областта, работи в пернишката болница повече от 20 години.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.