iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Отлагат дело за злополука със смъртен случай заради несъбрани медицински документи

Несъбрана медицинска документация отново отложи дело за трудова злополука, пише днес Градски вестник. Подсъдима по него е шефката на "Солидус" Здравка Манолова. Тя е подведена под отговорност заради смъртта на нает по граждански договор работник.
 
На 28 юли 2008 г. Васил Стоянов на 71 години паднал от 5.5 метра височина, а след три часа починал в болница. В момента на инцидента възрастният човек е режел желязо за скрап на газоочистката в бившия леярен завод. Смъртта е причинена от кръвозагуба вследствие на множество травматични увреждания, установила аутопсията.Стоянов е бил нает за демонтаж на съоръжението. По време на трагедията той е работел без задължителния за такива височини обезопасителен колан, твърдяха на предходните заседания свидетели на инцидента. В тетрадката за проведения инструктаж пък липсвал подписа на загиналия.
 
Делото тръгна на 1 октомври и на няколко пъти вече беше отлагано по различни причини.Сега освен несъбраната още медицинска документация при приемането в болницата на пострадалия, не се яви и ключов свидетел. Пазачът, който в деня на злополуката пръв е видял падналия Стоянов постъпил в дом за възрастни хора и не е открит, за да бъде призован. Местонахождението му вече е установено и свидетелят ще бъде призован за следващото заседание. Тогава трябва да бъде представена и медицинската документация от Спешната помощ.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.