iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Изненада: Зимата не ни изненада

Изненада: Зимата не ни изненада

Първият обилен сняг в региона на Перник пак поднесе изненада, но този път приятна. Според институциите, отговорни за нормалното движение по пътищата този път зимата не ни е изненадала. От Областната администрация, от Областното управление на пътищата и от Полицията в Перник съобщават, че пътищата в региона са проходими при зимни условия. Снежната покривка в Пернишка област е около 10 см. В Трънско снегът достига до 25 см.
 
Екипите на Областно пътно управление работят от нощта. Пътните настилки се почистват и обработват от специализирана техника. Превес се дава на първокласните пътища, основните пътни артерии, свързващи общинските центрове и постепенно чистенето преминава и към перифериите на градовете и селата.
 
Няма регистрирани тежки пътнотранспортни произшествия, а леките са по-малко от обичайните. Няма данни за затруднено придвижване към по-малките населени места на 6-те общини в областта.
 
Сутринта ТИР запречи пътя от Перник за София в района на бензиностанцията при Драгичево. Образуваха се големи колони коли и придвижването е било изключително затруднено. На пътя имаше и паднало дърво, което което беше отстранено. Въпреки че движението е възстановено между Перник и София се пътува много бавно през целия ден. ТИР-ове с летни гуми са били отклонени в страни на главен път Е-79 тази сутрин, защото са буксували по пътното платно.
 
От Полицията припомнят, че е изключително опасно да се кара със летни гуми. Особено опасно е това за ТИР-овете, които обикновено създават сериозни задръствания. Такива автомобили ще бъдат спирани, а водачите им санкционирани съгласно Закона за движение по пътищата.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.