iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


По празниците въвеждат улеснения за движението между Перник и София

В дните по празниците Коледа и Нова година, когато се очаквана най-висока интензивност на движението между Перник и София, ще бъде осигурена временна сигнализация и ползване на две ленти в по-натоварената посока, съобщават от Полицията.
 
На 23 и 30.12.09 г., от 11,00 ч. до 22,30 ч. и на 24.12.09 г. от 07,30 ч. до 15,00 ч. движението ще бъде в две ленти по посока София - Перник. На 27.12.09 г. и на 03.01.2010 г. от 10,00 ч. до 22,30 ч. ще се пътува в две ленти по посока Перник - София.
 
През всички празнични и почивни дни ще бъде създадена организация за усилено полицейско присъствие, с оглед осъществяване на контрол и улеснение на движението по пътищата. При необходимост ще се осъществява и ръчно регулиране.
 
При влошаване на метеорологичните условия, преди да са възникнали проблеми за движението, ще се въвеждат превантивно ограничения и временно спиране на тежкотоварни автомобили и такива с недостатъчна подготвеност за движение при зимни условия. Особено внимание ще бъде обърнато на спирането на тежкотоварните автомобили в района на с. Драгичево, с цел, да не затрудняват по никакъв начин движението.
 
От Полицията припомнят, че по време на Коледните и Новогодишни празници възникват специфични опасности за тежки пътни злополуки поради значително увеличената интензивност на движението, хлъзгави пътни настилки, намалена видимост от мъгла, неосветени улици в населените места, склонност към компромиси и управление в нетрезво състояние; намалена светла част от денонощието; традиционна недисциплинираност на водачи и пешеходци.
 
Умоляват се гражданите да спазват всички ограничения и да изпълняват разпорежданията на контролните органи.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.