iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пътна техника ще чисти пътищата отново. Опасност от заледявания

Всеки момент екипи на Областно пътно управление отново излизат да чистят и опесъчават магистрала Е -79 на на пернишка територия в посока Дупница,  съобщи директорът на пътната институция Румен Сачански, цитиран от "Фокус".
 
Екипите излизат сега, тъй като в тези часове движението не е толкова натоварено, обясни той в отговор на сигнал на пътуващи водачи, които се пристесняват, че с наближаването на вечерта главният път ще замръзне и шофирането ще създаде рискове.
 
Стана ясно още, че в региона на Трън, който традиционно е тежък за зимно поддържане, няма затворени пътища. От всичките 51 села на територията на пограничната община, проблем е имало само в Проданча, Шипковица и Къшле, но кметът е наредил там да отиде верижна машина. В повечето малки села в община Трън няма магазини и снабдяването на населението с продукти се извършва от търговци на колела. Микробуси, натоварени със стока идват в определени дни дори и през зимата и тежката пътна обстановка може да означава не само проблем с предвиждавеното им, но и с изхранването на населението.
 
Проблеми за сега няма, тъй като маршрутите се почистват и опесъчават.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.