iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Чиновничка и нейният шеф се състезават за "Политик на годината" в Перник

Продължаваме да ви представяме номинираните в различните категории на Годишната класация "Личност и събитие на годината Перник 2009", която се организира за първи път в Перник от Информационна агенция iPernik.com .
 
Две от любопитните номинации в категория "Политика" са тези на общинската съветничка Галина Асенова и областният управител Иво Петров.
 
Двамата, въпреки че са конкуренти за одобрението на перничани, работят рамо до рамо ежедневно. Асенова е старши експерт по "Евроинтеграция" в Областната администрация, а неин пряк началник е Иво Петров. Само преди дни двамата купонясваха рамо до рамо на банкета на Областната администрация в ресторант "Дворец на културата" и по нищо не личеше битката по между им да се е отразила негативно на професионалните отношения.
 
Галина Асенова работи в държавната администрация от времето на кабинета "Станишев" и за разлика от големия брой политически назначения има зад гърба си сериозен експертен опит и познания в сферата на екологията, управлението на отпадъци и европейските практики в тази насока. Съчетаването на ролите на политик и експерт за сега не се отразява негативно на работата й, коментират нейни колеги. Като ръководител в Националното младежко обединение на БСП, Асенова критикува, макар и индиректно, когато обстоятелствата го изискват работата на новия кабинет, но иначе активно работи по европейските проекти и начинания на Областната администрация в Перник.
 
От своя страна нейният началник Иво Петров показва освен изключителна диалогичност към гражданите на Перник, посредством открита медийна политика, така и толерантност и приемственост към екипа, с когото работи. Петров поддържаше добри отношения с колегите си от останалите политически сили още като общински съветник от ГЕРБ в местния мини-парламент, а постът му като кмет на с. Дивотино преди време неизменно изискваше подобен род отношение към представителите на останалите власти и институции.
 
Кой от двамата обаче ще надделее в задочната борба ще стане ясно навръх Нова година. Временните резултати сочат, че привържениците на ГЕРБ имат да се активизират, за да преборят лобито на БСП в лицето на Георги Първанов и кмета Росица Янакиева, но от партията на Бойко Борисов имат сериозен опит в активизацията, особено по изборно време, след като изненадаха тотално своите конкуренти на парламентарните избори и почти спечелиха самостоятелно мнозинство в Народното събрание за ужас на тройната коалиция.
 
За да подкрепите своя фаворит в категория "Политика", гласувайте на:
 
http://iPernik.com/novini/6713.html

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.