iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Чужденци осиновяват бездомни кучета в Перник

Чужденци са осиновили сакато бездомно куче от Перник. Майка на три малки кученца с пречупен гръбнак е заведена в Австрия заедно с малките и така е предотвратена евтаназията й. Общо пет четириноги без стопани от Перник са заминали за Швейцария и Австрия. Това съобщи на специална пресконференция Елица Енева от неправителствената организация "Дай лапа". Сдружението партнира на фирма „Антик", която по силата на подписан договор с община Перник, от началото на юни е ангажирана с ограничаване популацията на бездомните кучета.
 
За последните 6 месеца са обработени 500 кучета. 36 са евтаназирани заради доказани неизлечими болести или агресия. 50 са кучетата, прибрани в общинския приют. Със свои средства фирмата и сдружението ремонтираха и модернизираха операционната в приюта, за което имаше предписание от санитарния контрол.
 
След септември значително са намалели ухапванията от кучета. От сдружението обясняват бума на ухапвания през лятото с липсата на ефективни действия от предходния период за ограничаване на популацията.
 
Приютът в Перник и работата на фирмата и сдружението „Дай лапа" се сочат като една от най-добрите практики в страната. Предстои лицензирането му, за да бъде легитимен.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.