iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Брезнишките социалисти бранят "Социална закрила" от закриване

Община Брезник е на път да остане без отдел "Социална закрила", съобщи за iPernik общинската съветничка от брезнишкия мини-парламент от групата на БСП - Петрана Михайлова.
 
Според Михайлова и колегите й от БСП, закриването от 01.01.2010г. и на отдел "Социална закрила" в гр.Брезник, ще затрудни обслужването на населението от общината и пряко ще засегне 900 лица с трайни увреждания, 500 семейства, получаващи социални помощи за деца, 400 възрастни хора и около 150 безработни лица и семейства.
 
Михайлова припомня още, че Дирекцията за социално подпомагане от 2006г. се намира в гр.Трън. Тази дирекция провежда социалната политика на територията и на община Брезник, а извеждането й извън града според съветниците от БСП не е в интерес на жителите на Брезник, поради редица обективни предпоставки като брой население на територията, различия на обслужваните социални групи и техните потребности, брой и качество на предоставяните социални услуги и др.
В тази връзка съветниците от социалистическата партия предлагат проект за решение на Общинския съвет, което да бъде изпратено до Министър на труда и социалната политика, с копие до Областния управител на област Перник, имащо за цел да изрази както позицията на Общински съвет гр.Брезник, така и да представи мнението на населението на общината, за което закриването на едно държавно звено, пряко ангажирано с проблемите на хората не бива да се случва.
 
"Напротив възстановяването на Дирекция „Социално подпомагане" гр.Брезник не е самоцел, а необходимост, която ще доведе до намаляване на бюрокрацията и засилване на връзката между социалните служби и населението, за предоставяне на своевременни социални услуги и оказване на адекватна и качествена социална подкрепа.", коментира още Петрана Михайлова.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.