iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


20 читалища се състезават в кулинарна изложба на традиционни ястия

20 читалища от община Перник са в усилена подготовка за участие в кулинарна изложба на 22 декември 2009г. (вторник). Откриването е в 14.00ч. в Малкия салон на Двореца на културата. Ще бъдат показани традиционни български зимни и предпролетни ястия и ритуали, свързани с празниците, за които се приготвят специалните гозби.
 
Според празничния календар има две категории - зимни празници - от Никулден до Йордановден и предпролетните - след Йордановден до Сирни Заговезни.
 
Майсторлъка и артистичните умения на читалищните самодейци ще се оценяват от жури в състав: председател Цветана Манова - етнолог, и членове: Симеон Мильов - историк-фолклорист, Милчо Георгиев - хореограф-фолклорист, Соня Станчева - зам. директор „Културни дейности" към ОКДК и Иванка Василева - старши експерт „РЕ КИЦ - читалища".
 
За участниците са предвидени отличия за цялостно представяне и много други награди, а за публиката остава възможността да опита от вкусотиите.
 
Изложбата е традиционна и се организира всяка година в навечерието на Коледа от Общински комплекс Дворец на културата и Народно читалище „Съзнание" с подкрепата на Община Перник.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.