iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Телевизия Кракра отказва bTV Cinema заради висока цена

Телевизия Кракра отказва bTV Cinema заради висока цена

Широко прокламираната придобивка bTV Cinema - денонощен канал за филми, се оказа скъпо удоволствие, от което Кабелна телевизия „Кракра" ще се откаже. Това съобщи наскоро в ефир изпълнителният директор Петър Киров.
 
„Първоначално беше обявено, че тази програма ще се приема напълно безплатно, сега от bTV искат да им се плаща, а това ще наложи увеличаване на таксата на нашите клиентите", коментира той. По думите му от четири години абонаментната такса не е променяна и новата програма няма да е причина за това в момент на криза.
 
Подобно е мнението и други местни телевизии и на Асоциацията на българските кабелни оператори, които са против разпространяването на конкретната програма срещу определена месечна сума, защото е финансово неизгодно. От приблизително 1 200 кабелни телевизии едва 91 са прииели условията на bTV.
 
По последна информация в цяла югозападна Бълтгария се отказват да разпространават новия продукт. Преди около година bTV настояваха да станат платен канал. Тогава отново кабелните оператори се противопоставиха да излъчват програмата й безплатно.
 
По неофициална информация каналът наистина иска стотинки, както обясниха в централните си новини на bTV, но те не са по-малко от 60 стотинки, което наистина ще доведе до увеличение на таксата.
 
Много от абонатите на кабелните телевизии не са съгласни да плащат допълнителна такса за канал, който ще показва евтини сериали, повторения и стари филми, за които bTV претендира че били „повече от кино".
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.