iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


12 годишни пак се наливат с водка в пернишките заведения

Собствениците на някои заведения не се сдържаха пред изкушението да натрупат добри пари по празниците.
 
Добре познатата стара практика на така наречените "детски дискотеки" отново се завърна в Перник. След като през лятото община Перник и органите на реда посплашиха собствениците на питейни заведения, които сервират алкохол на лапета в 4-5ти клас, привечер през уикендите отново могат да бъдат видяни пияни клатушкащи се ученици в полумрака, които излизат на по няколко водки от заведенията в 20:00 - 21:00 часа.
 
Според наши читатели, в сборен пункт на пияните малчугани се е превърнало заведение в Бизнес комплекс "Елена", където освен да обърнат по няколко питиета, петокласниците кършат снаги по масите под звучните ритми на актуални поп-фолк изпълнители. Преди това обаче, по едно за отскок младежите ударяли и в заведение до "Колелото" в центъра на града. Там контролът бил по-отслабен и можело да бъдат видяни младежи размахващи дори пистолети.
 
Въпреки, че органите на реда апелираха преди време за по-голям контрол при продажбата на газови пистолети, и днес ученици могат да си закупят оръжие за 30-40лв., колкото често отделят за запой през уикендите.
 
За контрола върху забраната да се продава алкохол на малолетни и непълнолетни би трябвало да следят специални контролни групи с представители на различните институции, но въпреки съществуването на подобни органи, клатушкащите се лапета на по няколко водки по улиците на Перник се увеличават с приближаването на празниците, а въпрос на време е да се случи поредния неприятен инцидент поради липсата на ред и дисциплина в града ни.
 
През лятото няколко кафенета в града подписаха специален меморандум с общината, че няма да продават алкохол на лица под 18 години. По наша информация двете заведения, за които нашият читател  информира - това на "Колелото" и в Бизнес комплекс "Елена" не са сред подписалите меморандума, но това не ги освобождава от законовите им отговорности.
 
Агенция iPernik ще препрати сигнала до отговорните институции и ще продължи да следи случая.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.