iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Предколедно заседават съветниците в Перник – Дневен ред

Предколедно редовно заседание е свикал председателят на Общински съвет в Перник Добри Митрев. Сесията е насрочена за 22 декември 2009г. (вторник) от 9.30 часа. Предварителният дневен ред включва 17 точки. Най-важните са свързани утвърждаването на важни нормативни документи от местен характер, чието приемане е неотоложно.
 
Дневен ред:
 
Клетва на нов общински съветник в групата „Съюз за Перник".
 
1. Питания към Кмета на Община Перник.
2. Попълване състава на постоянните комисии.
3. Изменение на взето решение за състава на комисията по чл.74, ал.1 от Наредба за придобиване, управление и разпореждане на общинското имущество.
Трябва да бъдат избрани нови членове от квотата на ОбС за комисията по търговете в общината на мястото на областия управител Иво Петров, който преди това беше общински съветник и на починалия Васил Михайлов.
4. Докладна записка от Кмета на Община Перник относно искане за удължаване на срока за ползване на банков кредит
от 440 000лева до края на 2010г..
5. Одобряване на споразумение за сътрудничество между Община Перник, Министерство на културата, Програмата на ООН за развитие и Регионална библиотека „Св.Минков" гр. Перник, НЧ „Пробуда" с. Кладница, НЧ „Светлина" с. Студена и НЧ „Наука" с. Черна гора.
Фондация „Бил и Мелинда Гейтс" финансират инициативата „Глобални библиотеки", в която са включени и изброените четири в община Перник
6. Приемане на Общинска програма за опазване на околната среда 2009 - 2013 г. и Общинска програма за управление качеството на атмосферния въздух.
7. Приемане на Общинска програма за управление на дейностите по отпадъците на Община Перник 2009 - 2017 г. и Наредба за управление на отпадъците на територията на Община Перник.
8. Докладна записка от Кмета на Община Перник относно статутът на обект „Пералня" в сградата на ОДЗ №12 „Радост" кв.Църква, гр. Перник.
Обектът се предоставя се за стопанисване и управление на ОП"Спортни имоти" като се отпускат допълнителни щатни бройки за перачки, ел.техник и шофьор.
9. Предложение на МАПА Дженгиз относно преразглеждане и намаляване на единичната цена за депониране на земни маси, определена в т.54 към чл.45 от Наредбата за определянето на местните такси на услугите на територияна на Община Перник от 1.85 лв. за куб.м на 1.25 лв. за куб. м
10. Допълнение към Наредба №1 за обществения ред на територията на Община Перник, във връзка с приетия Закон за управление на етажната собственост.
11. Докладна записка от Кмета на Община Перник относно одобрение на План-сметка за определяне на разходите за услугите по сметосъбирането, извозването и обезвреждането в депа или други съоръжения на битовите отпадъци, както и за поддържането на чистотата на територията за обществено ползване в населените места за периода 01.01.2010 - 31.12.2010 г.
12. Докладна записка от Кмета на Община Перник относно отпускане на пенсия на Вая Николаева Христова.
13. Докладна записка от Кмета на Община Перник относно наименование на улици в селата Витановци и Радуй.
14. Докладна записка от Кмета на Община Перник относно проект за частично изменение на действащ подробен устройствен план, като част от терен „За озеленяване" в кв.55 на гр. Перник - кв."Ралица" се преотреди за улица /тупик/.
15. Докладна записка от Кмета на Община Перник относно замяна на недвижими имоти.
16. Докладна записка от Кмета на Община Перник относно предложение за замяна на общински терен - част от УПИ ІІ „За ритуален дом" с част от терена на УПИ ІV - 323 „За обществено обслужване" в кв.1 по плана на гр. Перник - ЦГЧ.
17. Докладна записка от Кмета на Община Перник относно покупко-продажба на недвижим имот - общинска собственост.
МАТЕРИАЛИТЕ ПО Т. 6 И ПО Т.7 СА НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ В КАНЦЕЛАРИЯТА НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ И НА САЙТА НА ОБЩИНА ПЕРНИК, РАЗДЕЛ „ОБЩИНСКИ СЪВЕТ" - НАРЕДБИ.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.