iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ангел Найденов стана министър на отбраната

Ненко Темелков беше избран за "главен свързочник" в БСП
10 комисии и 15 съвети в БСП, изграждащи своеобразно "правителство в сянка" ще дебнат как работят министрите на Бойко Борисов. Те бяха избрани вчера на заседанието на НС на БСП. Неформалните "министри" на БСП ще изготвят алтернативни на управляващите политики по ресори.
 
Комисиите и съвети ще следят ресорно работата на министерствата и Министерски съвет основно чрез стенограмите на МС и ще планират своята дейност. Така, въпреки че не се доредиха до министерски пост, когато партията им беше на власт, двама депутати от пернишкия избирателен район - социалистите Ангел Найденов и Ненко Темелков ще оглавят ключови постове в "правителството в сянка" на БСП.
 
 Ненко Темелков ще ръководи Комисията по организационните въпроси и връзки с местните структури, а Ангел Найденов ще играе ролята на двойник на Николай Младенов, поемайки Съвета по национална сигурност и отбрана към Изпълнителното бюро на партията-столетница.
 
Първите заседания на избраните органи ще се проведат до 20 януари, когато те ще представят плановете си за работа през 2010 година, за да бъдат формулирани политически задачи.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.