iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Носете си сандвичи в колите и си свиркайте...

Пътищата от републиканската пътна мрежа на територията на област Перник са проходими при зимни условия, съобщават от Областно пътно управление- Перник.
 
Машини на Областно пътно управление и пътно подържащата фирма почистват и опесъчават заснежените участъци. ОПУ-Перник апелира към водачите на моторни превозни средства да се движат със съобразена с пътните условия скорост и с подготвени за зимната обстановка автомобили.
 
Според пътното, всичко е окей, но не така мислят шофьорите, а традиционното оправдание за постоянно трупащия сняг не минава, тъй като той спря още през нощта. 
 
Областния управител пък шеговито призова шофьорите по-рано днес да си носят по сандвич в колите, тъй като е възможно да има частични забавяния в движението и проблеми на пътя.
 
Направо плачевно е състоянието на кварталните улици, за чието снегопочистване отговаря пряко община Перник. Тотално занемарени в сняг и лед са цели квартали, а снегопочистване там не се извършва. Единствено в централната градска част има следи от това, че хората отговорни за обработката, не са изчезнали вкупом, нито са се изпарили. Изглежда те обаче очакват ледът по улиците да се изпари, което едва ли ще стане в близките дни.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.