iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


С шопинг и нов асфалт съблазняват туристите по празниците

Въпреки икономическата криза, която се усеща в целия регион, идеята, че малките общини в областта ще станат привлекателни за туристите продължава да се развива.
 
"Изградени са екопътеки за любителите на природата, както и атрактивни места за отдих, и възможности за шопинг туризъм", съобщи градоначалникът на Трън Станислав Николов по повод свършеното през годината. Той допълни още, че общината и в бъдеще ще продължи да развива  проекти свързани с транс-граничното сътрудничество.
 
Сериозна заявка за усърдна дейност през новата 2010 в тази насока даде и кметът на Земен Димитър Сотиров. "През следващата година в община Земен ще бъдат извършени редица подобрения, свързани с благоустройството на населеното място", заяви Сотиров.
 
Около 4 милона и 500 хил. лева са предвидени за основен ремонт и саниране на две административни сгради, намиращи се на територията на община Земен. Това са едно читалище и местният стадион. Този проект вече е одобрен.
 
Ще бъдат ремонтирани и 26 улици в Земен, върху тях ще се положи асфалт, ще бъдат изградени и тротоари. Една от най-амбициозните ни цели е превръщането на общината в туристическа дестинация, нашата планина Риша ни дава такава възможност, уточни Димитър Сотиров пред ТВ "Кракра".
 
390 хиляди лева са предвидени за ремонт на туристическа спалня там и за извършване на подобрителни действия на прилежаща към нея територия от два километра и половина. 22 хиляди лева пък са дадени за саниране на детската градина в Земен и преминаване на отопление на течно гориво. В края на ноември месец е приключил и ремонтът на сградата на СОУ „Св. св. Кирил и Методий", за целта са били необходими 7 020 лева.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.