iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Къщата на ужасите в Гоз белязана със смърт

"Тази къща е прокълната. Стопаните й отдавна са измрели, а който е ходил в нея - добро не е видял и няма да види. Ако стените й можеха да говорят, сигурно щяха да разкажат ужасии." Така шептяха и вчера в страх малцината жители на с. Гоз, което е на 3 км от град Брезник.
 
Единственият път, водещ към къщата, в която бандата на Наглите държала жертвите си, продължава да е блокиран от жандармеристи. Според регистрите в Брезник общата площ на имота е 1548 кв. м. Постройката е от 88 кв. м и има 18 кв. м мазе. Преди години къщата е била построена от местен човек на име Найден. Данъкът, който се плаща за имота за годината, е 13,24 лв.
 
"Дядо Никола в тази къща остаря и се спомина преди 10-ина години. Имаше двама сина в София. Те решиха да я продадат и преди 5 г. й намериха купувач - един мъж на име Данчо, също от София. Той беше строител, хвана се и сам направи голям ремонт. С жена му и двете му дъщери си направиха градинка, но от 2-3 лета и те престанаха да идват.
 
Мяркаше се само един друг мъж, който казваше, че е негов приятел. Може да е бил от похитителите. После чухме, че и двамата синове на дядо Никола са починали. Това лято умрял и Данчо - млад, на 47 г. При трудова злополука на строеж върху него се изсипали някакви трупи и го премазали." Това разказа вчера перничанка, родена в с. Гоз.Къщата се води на починалия Йордан К. и съпругата му Благовеста. "И да е имало някакви договори за наем, не знам. Не познавам собствениците, нито наследниците", казва кметът на с. Арзан Николай Борисов, който се води и кметски наместник на Гоз.
 
Както писа "Труд", миналия петък бившият президент на "Литекс" Ангел Бончев и Михаил Краус - синът на екстранспортния министър Вилхелм Краус, познали мазето в къщата, където са били пленени. Михаил дори видял книгите, които похитителите му давали да чете.
 
"Аз първо мислех, че полицаите са отишли в къщата на Борислав Бориславов, но съм се заблудила. Не е той стопанинът. Този Данчо от София с жената и двете дъщери не го познавам", каза вчера 79-годишната баба Надежда от с. Гоз."Знаели са, че собственикът е починал и са действали спокойно. Може да са имали договор с Данчо, ама как да стане той от гроба и да ги познае", добавят местните./
 
Текст и снимка: Албена Борисова - "Труд"
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.