iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Експерти от РИОСВ–Перник разказват на деца за Натура 2000, предстоят им съкращения

Експерти от РИОСВ-Перник представиха пред ученици от 11 основно училище „Елин Пелин" презентация на тема „Биоразнообразие". В края на миналата седмица младши експерт Валентина Алексиева запозна децата с биологичното разнообразие в териториалния обхват на РИОСВ - Перник. На младите еколози са обяснени и същността и целите на Националната екологична мрежа „Натура 2000". Като подаръци децата са отнесли рекламни материали от инспекцията.
 
В същото време вчера стана ясно, че персоналът на инспекцията трябва да очаква съкращения. Вероятно досегашният състав ще бъде намален с около 7-8 човека, смята областният управител на перник Иво Петров. Това се обяснява от една страна с решението за общо намаляване на работещите в системата на Министерството на околната среда и водите. Променя се и териториалният обхват на инспекцията. Досега тя извършваше проверки и на територията на община Самоков, но вече за това ще се грижи РИОСВ- София. Пернишката инспекция ще отговаря за териториите на областите Перник и Кюстендил.
 
След несполучилият опит на правителствота да промени статута на РИОСВ в Перник в Териториално бюро, сега еко инспекцията намалява само състава и териториалния си обхват.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.