iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Без промяна на такса-смет през новата година

Общинският съвет в Перник утвърди план-сметката за чистотата на територията на общината за 2010 г. Това стана на последното за тази година заседание на ОбС, съобщи радио "Фокус"-Пирин.
 
През 2010 г. няма да има увеличение на такса смет за перничани. Както и сега, гражданите ще плащат по 1,8 промила, а фирмите - по 6,5 примила. През новата година за събиране, извозване и обезвреждане в депа и други съоръжения на битови отпадъци ще бъдат похарчени 5 364 502 лв. Съветниците отхвърлиха предложението на кмета на общината за разпределението на тези средства по пера, но утвърдиха предложението на постоянната комисия по бюджет и финанси. Според него фирмата, ангажирана със сметосъбирането и сметоизвозването трябва да получи за работата си 2 126 573 лв. или с 562 500 лева повече от заложеното от общинската управа. За сметка на това за закупуване на съдове за смет ще отидат по-малко с 285 000 лева. С 86 000 лева са занижени и парите за саниране, закриване и рекултивиране на стари замърсявания.
 
Единственото съвпадение с кметското предложение е общият размер на средствата, придвидени за зимно и лятно почистване на улици, площади, паркове и други територии за обществено ползване. Парите възлизат на 2 341 098 лв. След оживени дебати, разместванията в план-сметката бяха утвърдени с гласовете на мнозинството от десно-центристките съветнически групи.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.