iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишки ученици с гарантирано работно място след дипломиране

Технологичната професионална гимназия "Мария Кюри" финализира само преди дни със семинар в Двореца на културата проекта "Разработване на механизъм за училищни и студентски практики", съобщава "Градски" в-к.
 
Проектната инициатива е реализирана с партньорството на металургичното предприятие "Стомана Индъстри" и с отпуснатото финансиране в размер на близо 59 000 лева от Европейския социален фонд и държавния бюджет на България по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Стартът на проекта бе даден през месец октомври 2008 година с ръководител на проектния екип - директорът на ТПГ Недялка Илиева. В инициативата се включиха 56 ученици от 10 до 12 клас, обучавани в специалността "Металургия на черните метали". Практическото им обучение премина в Листопрокатния цех на предприятието в реална работна среда с подкрепата на наставници, работещи в дружеството. Седем от тазгодишнита абитуриенти и участници в проекта вече са студенти по специалността "Металургия на черните метали" в ХТИ - София.
 
На останалите ученици са гарантирани работни места в дружеството-партньор, след завършване на образованието. Гости на финалната проектна изява вчера бяха началникът на РИО - Перник Ваня Коконова, Антоанета Кабакова - административен директор в "Стомана Индъстри", родители и наставници. Участниците в проекта получиха грамоти, на учениците бяха връчени сертификати за професионално обучение с оценка от теоретичен и практически изпит по професията. С плакети бяха удостоени партньорите по проекта.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.