iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Подозират пернишки флекс във Фантастико

Подозират пернишки флекс във "Фантастико". Според репортер на вестник "Шоу", цитиран от информационната агенция БЛИЦ, зад дръзкия обир стоят вероятно хора от някогашните структури на Йордан Цонков - Джиджи.
Криминалистите са категорични, че обирът на Фантастико е извършен изключително професионално. Бандитите са проникнали около 4 часа сутринта през офисите, намиращи се в задната част на магазина. Предполага се, че са извършвали поне едноседмично наблюдение, за да разучат навиците на охранителите и персонала на магазина. Издебнали са момент, в който в централата е вкаран оборотът на 25-те магазина на Фантастико в София от събота и неделя. Предполага се, че там е имало около 2 млн. лева. Крадците са срязали металните врати с флекс, охраната не е реагирала. Не е имало и задействане на монтирания СОТ, пише БЛИЦ.
 
Малко след смъртта на Джиджи, част от хората му са се прегрупирали и са започнали да работят заедно с пернишки мафиоти, които в миналото са гравитирали към покойния Николай Христов - Хайо, пише БЛИЦ. Приживе Джиджи пък е действал заедно с друг нашенец- Валентин Кирилов - Пуйката, за когото се говори, че сега е в Испания и на когото се приписват няколко от най-дръзките обири в столицата. При последния от тях- на техномаркет Европа в Божурище в началото на 2007 година, заедно с Пуйката бе заподозрян и друг перничанин- Николай Василев. Печеният касоразбивач, който в продължение на две години се укриваше, бе задържан в София на 28 октомври, след като отишъл с адвоката си в полицията и поискал среща с дознателя по делото за обира./Градски

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.