iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Клошар да си... Крият дрогата по боклучарници

Делото срещу Ефремов започна отначало
Поръчвахме дрогата по телефона. Номерата на дилърите се сменяваха през два месеца и се знаеха в нашите среди. Най- честите явки бяха зад Двореца на културата, кафе Малибу, зад градския плаж и хотел Струма. Поръчаните дози се криеха в боклучарници. Освен перничани за хероин в Перник идваха и зависими от София и Кюстендил. Това са част от показанията, дадени пред съдия по време на досъдебното производство от "бившия" наркоман Николай Райков.
 
В тях той е назовал имената и прякорите на някои от дилърите, описал ги е подробно, барабар с татуировките. Разказал е също, че според него Росен Ефремов е бил началник на групата, защото заплашвал дилърите с побой. На започналото отначало обаче дело пред нов съдебен състав срещу Ефремов, Николай стана поредният свидетел отказал се от показанията. Наркоманът се оплете в обясненията си, че ги дал под натиск от полицай, на когото не знаел името и когото едва ли ще разпознае, ако види.
 
Същата амнезия демонстрираха и другите двама свидетели- Мартин Методиев и Антонио Симов. Тримата бяха единствените от призованите, явили се в съда вчера. За да не се утежнява съдебното следствие страните се споразумяха новият съдебен заседател Наташа Джерекарова да прочете показанията, дадени от редовно призованите, но неявили се свидетели, пред предходния съдебен състав.
 
Делото бе отложено за февруари следващата година, когато ще бъдат разпитани и шестимата нередовно призовани свидетели, както и две от неявилите се вчера вещи лица. Делото започна отново заради смъртта на заседателката Верка Димитрова. Подсъдимият Ефремов, който бе доведен с белезници и под конвой е в ареста от 28 септември заради побоя над полицая Димитър Димитров. Той е единственият от седемте задържани преди две години членове на банадата, който не се призна за виновен и не сключи споразумение с прокуратурата. Затова срещу него се води отделен процес./ Градски вестник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.