iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Врътки във властта: Освободиха директора на "Социално подпомагане"

С шефското си място се раздели и началникът на Държавна автомобилна инспекция - Перник Христо Крумов.
 
Александър Ненков вече не е началник на РДСП, научи iPernik.com . Той е бил освободен от дирекцията, която е звено към Министерството на труда и социалната политика,  заедно с още няколко директори в цялата страна. На мястото на досегашния шеф на Регионална дирекция "Социално подпомагане" е назначен временно изпълняващ  длъжността до назначаването на титуляр.
 
Ненков беше назначен на поста от правителството "Станишев" след като загуби кметските избори в Трън като кандидат на БСП. Твърде вероятно е той да бъде назначен на работа в общинската администрация на Перник  на мястото на  Емануил Сотиров в дирекция "Административно-правно, информационно и техническо обслужване".
 
Наскоро от общината подслониха друг свой съпартиец от БСП - Иван Димитров в общинското предприятие "Комуналстрой" след като същият беше освободен от длъжността директор на местния клон на "Български пощи".
 
За Александър Ненков от времето му на кмет на община Трън има не малък брой смущаващи публикации в националния печат. В една от тях във в-к "Новинар" се твърди, че Ненков е уреждал изпълнението на обществените поръчки от свои хора. Например как трите фирми на приближените на кмета - Сайко Ивков и Бойчо Харампиев, поправяли мостове. Вместо да слагат метални релси за частта на моста, която е точно над водата, те използвали дървени талпи, което правело моста  изключително опасен.
 
Дали ще се прави ревизия на управлението му в регионална дирекция "Социално подпомагане" новият началник предстои да оповести. Със сигурност обаче такава ще има във ДАИ Перник. Тамошният екс-началник Христо Крумов накара депутата от ГЕРБ Петър Петров да възкликне преди месеци в публикация на своя блог: „О, спи ли ДАИ? О, ДАИ не види ли?"
 
Ако одобрявате множеството промени на управленско ниво в общината и целия регион, предприети от новото правителство, може да гласувате за "Победата на ГЕРБ на парламентарните избори" в категория "Събитие на годината" в Годишната класация "Личност и събитие на годината Перник 2009"  ТУК.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.