iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Съветниците ще разследват скандалната далавера за 1 милион на община Перник

Съветниците ще разследват скандалната далавера за 1 милион на община Перник

В Общинския съвет в Перник е сформирана временна комисия, която ще разследва скандална сделка с продажбата на общински имот, съобщиха от ОбС, пред радио "Фокус".
 
Специално за iPernik.com, общинската съветничка Галина Асенова, която е част от комисията, съобщи, че фокусът на внимание ще бъде насочен към изясняването на ролята на Общинския съвет по скандалната продажба, а не толкова към последвалите спорове за фалшификация на документи и договори по далаверата.
 
Комисията е 5-членна, като в състава й влиза по един съветник от всяка група. Неин председател е Петьо Фетфов от дясната „Демократи за Перник". До края на месец февруари 2010 г. комисията трябва да провери всички документи по казуса и да излезе със становище. Тя детайлно ще инспектира всички действия около конкурсната процедура, критериите по оценяването на кандидатите и покупко-продажбата на апетитния терен, от продажбата на който общината изгуби 1 милион лева. Апетитният общински терен от 4 424 кв. метра в разширения център на Перник бе продаден на фирма с пълномощник бизнесменът Първан Първанов- Перо за 210 000 лева, а скоро след това той изтъргува същия имот на друга фирма 7 пъти по-скъпо - за 774 200 евро.
 
По време на търга в Общината офертата на Първан Първанов била предпочетена, защото той предложил инвестиция в размер на 22 милиона лева. Случаят се разследва и от Прокуратурата, тъй като вътрешните две страници на договора за сделката между Общината и фирмата, предствалвявана от бизнесмена, са подменени и липсва именно частта с многомилионните инвестиции. Във фалшифицирания контракт няма клаузи задължаващи купувача да вложи обещаните преди това 22 милиона. На предната сесия Общинският съвет бурно отхвърли предложението на „Демократи за Перник" за създаване на временната комисия.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.