iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Няма да поскъпват техническите прегледи в Перник догодина

Няма да поскъпват техническите прегледи в Перник догодина

Въпреки промените, които предстоят да бъдат реализирани при провеждането на шофьорски изпити и технически прегледи, това няма да се отрази на цената на услугите, категорични са от Министерството на транспорта.
 
С 5000 лева глоба и отнемане на лиценз до живот ще бъдат наказвани автомобилните инструктори, обучаващи фиктивно кандидат-шофьорите. Същото наказание ще отнасят и служителите на техническите пунктове, които правят фалшив технически преглед. Лицензът на техническия пункт също ще бъда отнеман. Това е записано в промените в Закона за движение по пътищата, които бяха приети вчера от Министерския съвет.
 
Всеки изпитващ служител на Автомобилна администрация ще има камера, която ще записва по време на шофьорските изпити. Те ще се монтират преди изпита и след това ще се свалят. Според експерти, така ще отпадне субективизмът при шофьорския изпит. Записите ще се съхраняват и ще бъдат преглеждани от контролна комисия.
 
Изпитите по теория също ще се записват, като те задължително ще се провеждат на компютър, който ще генерира листовките на самия изпит.
 
Според служители на ДАИ изобщо не може да се говори за поскъпване на шофьорските курсове заради новите изисквания. Целта на новите санкции, въвеждането на видеонаблюдението и електронното изпитване е да се пресече черният пазар на шофьорски книжки, обобщават експерти.
 
Като мярка срещу фиктивните технически прегледи пунктовете ще трябва да монтират обикновени уебкамери за наблюдение. Цената им е много ниска и това също не би трябвало да оскъпи прегледите, коментират от Автомобилната инспекция в Перник..
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.