iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Името Горчев задължава, смята синът на Антон Горчев

Името Горчев задължава, смята синът на Антон Горчев

Синът на Антон Горчев, Иво Горчев, от пет години е директор на пернишкия драматичен театър „Боян Дановски" и твърдо е решен да върне предишната слава на театъра.Той е сред тазгодишните номинации в категория "Култура" на годишната класация "Личност и събитие на годината Перник 2009".
 
45-годишният Иво Антонов Горчев е роден в артистично семейство и, естествено, завършва ВИТИЗ - в класа на проф. Гриша Островски Играл е над десет години на сцените на Шумен, Перник, Кюстендил и със Софийски пътуващ театър. Сега Горчев-младши е амбициран да приложи професионалния си опит в съживяването на пернишкия храм на Мелпомена, който особено плодотворен период преживява под управлението на големия актьор Георги Русев.
 
„Винаги подчертавам, че ние сме общински театър и според мен това тепърва е тенденцията в театралния живот, която ще се случва. Община Перник ни подаде ръка преди седем години, когато театралната реформа беше поставила на изпитание нашата трупа. Трябваше да станем открита сцена и да приемаме различни постановки, без да имаме собствена трупа. Общината тогава се намеси, протегна ни ръка и оттогава сме общински театър.", подчерта пернишкият директор на театъра.
 
Относно финансирането той обясни, че при тях всички разходи на театъра се поемат от общината. „Театърът и културата по региони не може да не се дотират", категоричен е той , трябва да им се помага. Пернишката трупа през 2009 г. е подготвила 7 нови силни постановки, с които доказва, че е театър със собствен облик и естетика. „Ето защо през последните години няма зрителски отлив, а напротив, публиката в залата е запазен", категоричен е Горчев. „Дори с изгоряла сцена, ние играем на сцената на бившия пионерски дом и най-важното, публиката ни разбра и вече припозна мястото като новата сцена. Дори мога да кажа, че при пълни салони в Перник играем през годината по 40 представления и по 10 на турнета. "
 
На въпроса как се справя с тежестта на известността на неговия баща Антон Горчев, изиграл култовата роля на Караиван във филма „Козият рог", Иво Горчев е лаконичен: „Това е отговорност, с която няма как да не се съобразявам. Човек трябва да пази фамилията, която носи, тя те задължава. Бях в първи клас, когато снимаха филма. Хората често ме питат за баща ми..." , и замълчава продължително.
 
Накрая ще добавим, че Иво Горчев поразително прилича в очите и жестикулирането на своя известен баща, станал звезда след участието си в култовия филм на режисьора Методи Антонов. Името Горчев задължава, смята синът на Антон Горчев./ Бот.бг

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.