iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


7-годишни са най-малките деца с противообществени прояви в Перник

7-годишни са най-малките деца с противообществени прояви в Перник

7-годишни са най-малките деца с противообществени прояви в Перник.
 
Това съобщи пред радио "Фокус" регионалният говорител на МВР в Перник Венцислав Алексов. Малчуганите, които са регистрирани в Детска педагогическа стая и с които се работи, са на възраст между 7 и 12 години. Най-често те бягат от домовете си и от учебни занимания и крадат метални изделия и мобилни апарати. Много чести са побоите между подрастващите, но рядко прерастват по-сериозни инциденти със средни телесни наранявания, обясни Алексов.
 
Тенденцията, която се очертава обаче е, че побоите са начин на общуване между децата. Основната причина за противообществените прояви при подрастващите е нарушената и почти липсваща комуникация между тях и родителите им. Родителският контрол е занижен, в семействата не се водят разговори, често не се знае къде е детето. При малцинствените групи основна причина е ниският социален статус. При тях често майките и бащите подтикват към кражби отрочетата си. Инспекторите са се се сблъсквали и със случаи, в които крадат деца от семейства с добро материално състояние. Като причина за противообществените деяния при тях се сочат личностни особености на подрастващите.
 
Над 80% от регистрираните деца с противообществени прояви в Перник са се отказали от тези деяния, съобщи още регионалният говорител на МВР. Превантивната работа с тях обаче не спира и продължава минимум една година. Следи се какво е поведението на подрастващите и дали не са податливи на други подобни деяния. Има и деца с рецидив, но техният брой не е голям. Те са около 20% от общия брой регистрирани с противообществени прояви и най-често са от рискови семейства.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.