iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Над 1,5 милиона са събрании в "Българската Коледа". Помагаме и на перничанче

Над 1,5  милиона са събрании в "Българската Коледа". Помагаме и на перничанче

1 516 185 лева е събрала до момента благотворителната инициатива "Българската Коледа", която се провежда за седма поредна година по инициатива и под патронажа на президента Георги Първанов и съпругата му Зорка Първанова. Миналата година по време на инициативата бяха събрани 2 229 305 лева.
 
Със средствата, събрани в тазгодишното издание на "Българската Коледа", ще бъде подпомогнато лечението на 45 деца и ще бъде закупена медицинска апаратура за 11 клиники. 14-годишната Мирослава Николова от Перник е сред 45-те болни деца, за които ще събира пари тази година "Българската Коледа". Тя е ученичка в 8-ми клас в помощното училище. Страда от разстройство на минералната обмяна и по рождение има физически увреждания. Мирослава е една от всичките над 220 регистрирани в Перник деца, които имат свидетелство от ТЕЛК за увреждане.
 
Това е седмото издание на "Българската Коледа". Досега благотворителната инициатива е събрала над 14,7 млн. лева, с които е помогнато на 400 нуждаещи се болни деца. Купени са медицинско оборудване и линейки за близо 11 млн. лева, като са подпомогнати над 90 детски клиники и лечебни звена.
 
По традиция в първия ден на Коледа се проведе благотворителен концерт в рамките на инициативата. Сред присъстващите на концерта бяха държавният глава и съпругата му, председателят на парламента Цецка Цачева. Режисьор на спектакъла е Маги Халваджиян. Сред участниците се откроиха Йордан Караджов, Графа, Дани Милев, Невена Цонева, "Бон Бон", Миро, Поли Генова, Анелия, Николина Чакърдъкова, които пяха в дует с журналисти от БНТ.
 
Набирането на средства за инициативата става с обаждане или с изпращане на SMS на номер 1117 за всички мобилни оператори и на телефон 0900 1117 за фиксираните абонати на Виваком, с което се дарява 1 лев. Дарения се правят и по дарителската сметка на кампанията в Обединена българска банка, в интернет чрез системата за електронни плащания e-pay, както и директно с кредитни карти VISA и MasterCard.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.