iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Броят ни в Интернет

Броят ни в Интернет

След като тази година в Перник 40 семейства даваха цяла седмица точен разчет на всяка една прекарана от тях минута в денонощието като част от мащабно проучване, от Националния статистически институт ни готвят поредна изненада.

За първи път българите ще бъдат преброявани по интернет.Преброяването на населението е регламентирано със закон и се извършва на всеки десет години. Последното беше през 2001-ва година. Следващото е насрочено за март 2011-та година. За първи път в историята на ЕС всички държави-членки ще извършат преброяването през една и също година - 2011-та година.
 
Преброяването ще започне на 10-ти март 2011-та година. На българските граждани ще бъде дадена възможност сами да се преброят по интернет. След изтичане на този срок, ако домакинствата не са се преброили във виртуалното пространство, ще трябва да допуснат преброителите у дома, за да го направят на място.
 
„Желанието ни е да защитим личните данни на хората, които ще се преброяват по интернет", обясни доц. д-р Мариана Коцева - председател на Националния статистически институт. Обсъжда се възможността преброяването да става и по телефона.
 
През 2010-та година ще бъде направено пробно преброяване, като за целта ще бъдат избрани няколко района в страната, където да стане това. През следващата година на преброяване ще подлежат и земеделските стопанства.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.