iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


5 бона глоба ако не питаш кмета какъв цвят изолация да сложиш

5 бона глоба ако не питаш кмета какъв цвят изолация да сложиш

Собствениците на апартаменти в жилищни блокове, представляващи етажна собственост, не могат да извършват самостоятелно външно топлоизолиране на фасадните стени на помещенията без разрешение на главния архитект на oбщината.
 
Това се казва в допълнената Наредба №1 за обществения ред на територията на община Перник съобщава агенция "Фокус"-Пирин. Без указание от главния архитект перничани, които живеят в блокове, не могат по своя инициатива да боядисват с желания цвят външните стени на жилището си. Такова разрешение се иска с протокол от общото събрание на собственците, в което трябва да има решение за цветовото оформление на фасадата, вида и дебелината на топлоизолацията. Това решение трябва да бъде спазвано от всички собственици на апратаменти. Изискването цели премахването на шаренията по жилищните блокове, която в момента се вихри с пълна сила. Всеки отделен собственик боядисва фасадата на жилището си без да се съобразява с цвета на съседа си и блоковете представляват разноцветна мозайка. При неспазване на тези изисквания, на нарушителите ще се налага глоба от 1 000 до 5 000 лева. Допълненията в Наредба № 1 се налагат от влизането в сила на Закона за етажна собственост".
 
Според създадения е нов член към глава „Осигуряване и опазване на обществения ред него, в сгради, които са в режим на етажна собственост, се забранява преграждането на общите части, освен с изричното решение на общото събрание на входа и при условие, че това не противоречи на разпоредбите на закона за устройство на територията. Не е позволено и складирането на лесно запалими материали, отпадъци и предмети в общите части като коридори, стълбищни и етажни площадки, тавани, подпокривни пространства и мазета. Всички те трябва да се държат свободни и проходими. Когато тези условия бъдат нарушени, ще се налагат същите глоби между 1 000 и 5 000 лева.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.