iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ангел Найденов: Разпадът на ПГ на РЗС в най-голяма степен облагодетелства групата на ГЕРБ

Ангел Найденов: Разпадът на ПГ на РЗС в най-голяма степен облагодетелства групата на ГЕРБ

Разпадът на Парламентарната група на РЗС в най-голяма степен облагодетелства групата на ГЕРБ, които могат да разполагат с подкрепата на отделни народни представители, които не са ограничени или обременени с политическа позиция или единна позиция на парламентарни групи.
 
Това каза в интервю за Агенция "Фокус" пернишкият депутат от ПГ на Коалиция за България Ангел Найденов. По думите му в не по-малка степен от разпадането на групата на РЗС е облагодетелствана и „Синята коалиция", „чиято цена на подкрепата очевидно расте и те добре я търгуват, получавайки допълнително позиции в управлението".
 
Според Ангел Найденов „уж безусловната подкрепа на ПГ на „Атака" се оказва не толкова безусловна". „Можем да го видим от една страна в искането и от друга страна в съгласието на ГЕРБ да подкрепят инициативата им за референдум за новините на турски език. Това е едно искане, което щеше да струва на българските граждани минимум 15 млн. лв., т.е. не е толкова нито безкористна, нито безусловна подкрепа.
 
Но наблюдавайки взаимоотношенията в парламентарните групи на мнозинството, може да се очертае очевидно разминаване и различие по важни гласувания, което видяхме и при гласуването на Закона за електронните съобщения, който бе подкрепен само от ГЕРБ и „Атака", коментира депутатът.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.