iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Засилен трафик по пътя Перник-София днес

Засилен трафик по пътя Перник-София днес

Приключват почивните дни около Коледа. Днес се очаква засилен трафик по основните пътни артерии от републиканската пътна мрежа. Екипи на „Пътна полиция" ще дежурят на възловите места на главните пътища и магистралите.
 
От Агенция „Пътна инфраструктура" съобщават, че е въведена временна организация на движението на пътя София - Перник, в участъка с. Драгичево - Владая. Целта е облекчаване на трафика в посока София - Перник и обратно в празничните дни, като се осигурят две ленти на движение в по-натовареното направление. Участъкът ще бъде сигнализиран.
 
Днес и на трети януари от 10.00 ч. до 22.30 ч. ще се пътува в двете ленти по посока Перник - София.
 
Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки в по-голямата част на страната са мокри, а по високите места на Родопите и заснежени, като пътните служби ги опесъчават. Това съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура". Дъжд превалява в цялата страна с изключение на област Габрово, Добрич, Русе, Плевен и Силистра. Поради мъгла е намалена видимостта до 150 метра в района на Хасково.
 
Пътят през прохода "Шипка" е почистен и опесъчен. Настилките навсякъде са мокри и хлъзгави и изискват повишено внимание от водачите, предупреждават от полицията.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.