iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дъждове до вторник, пролет за Нова година

Дъждовете ще продължат до вторник, а след това температурите ще се повишат и ще достигнат пролетни стойности през последния ден на тази година - 31 декември. Това съобщиха вчера метеоролозите от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.
 
Лошото време от вчера ще се задържи до вторник, прогнозират синоптиците от БАН. Студен въздух ще нахлуе днес в цялата страна. Ще духа умерен, а в Дунавската равнина временно силен северозападен вятър.
 
Във вторник вятърът ще отслабне, а облачността в много райони ще се разкъса и намалее до слънчево време. Максималните температури ще достигнат между 3 и 8 градуса.
 
В сряда дневните температури ще се повишат с още 2-3 градуса. На места в низините и котловините обаче ще се образуват мъгли и там температурите ще остават около нулата.
 
В последния ден на старата година ще се появи силен топъл вятър от юг-югозапад. Температурите чувствително ще се повишат, обещават метеоролозите. Най-топло ще бъде по Черноморието. Живакът във Варна ще скочи до 11 градуса в четвъртък и 15 градуса в петък.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.