iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перник се сдобива с ново изкуствено игрище

Германският футболен съюз ще дари безвъзмездно на колегите си от БФС 200 изкуствени терена.
 
Те ще дойдат в България в началото на следващата година, като от родната централа ще решат за какво точно да ги използват. Най-вероятно игрищата ще бъдат раздадени по детско-юношеските школи на клубовете, повечето от които са в потресаващо състояние и не предлагат на подрастващите нормални условия да се развиват като състезатели.
 
Сред късметлиите се очаква да се нареди и "Миньор". Пред тима все още остава нерешен въпросът с клубната база и отдаването й на концесия от община Перник, което спира собствениците от мащабни инвестиции за детско-юношески спорт. "Миньор" има добри шансове да атакува Европа, за където ще трябва този въпрос да бъде решен.
 
Дарението е уговорено от вицепрезидента на БФС Михаил Касабов, който има стабилни връзки с ръководителите на немския футбол и отлично приятелство с легендата Франц Бекенбауер. От германска страна са се съгласили лесно на тази стъпка, тъй като през 2010-а им предстои да подновят изцяло базата си. Въпреки че са втора употреба обаче, изкуствените настилки, които ще дойдат у нас, са в перфектно състояние, увериха запознати. Те са с размерите на нормално футболно игрище и ще позволят на играчите да водят пълноценна подготовка.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.