iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Радомирец пробутва фалшиви пари на бензиностанция

Радомирец пробутва фалшиви пари на бензиностанция

Фалшива банкнота от 50 лева е прокарана в обръщение на бензиностанция в град Радомир,  съобщи регеионалният говорител на МВР в Перник Венцислав Алексов.
 
На 27 декември около 2,30 ч. през нощта е получен сигнал от касиерка на бензиностанция, че неизвестно лице е заредило гориво с фалшива банкнота от 50 лв. В началото жената не е разпознала фалшификата, но малко след това е разбрала за измамата и е алармирала полицията. Предприети са действия, за установяване на извършителя. Образувано е досъдебно производство.
 
От полицията напомнят на гражданите, че по време на празничните дни е възможно да зачестят измамите с фалшиви пари. Това се прави обикновено на бензиностанции, денонощни магазини в тъмната част на денонощието, селски кръчми и пивници, където бдителността е занижена. Необходимо е да се проверяват банкнотите и при най-малкото съмнение за нередност, да се звъни на телефони 166 и 112, като се запомнят номерата на автомобилите, на лицата, техни отличителни белези и други характерни неща, в случай, че напуснат обекта.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.