iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


След 15 години се захващат със салона на Езиковата гимназия

След 15 години се захващат със салона на Езиковата гимназия

След 15 години чакане, учениците от Езиковата гимназия ще си имат пригоден за спорт училищен салон, след като община Перник спечели проект по националната програма за съфинансиране на общински инвестиционни политики, по мярка за подобряване на спортните площадки и съоръжения.
 
Това съобщиха от общинската администрация, предаде  радио "Фокус". В разработката е заложено разширяване физкултурния салон на гимназията с преподаване на чужди езици "Симеон Радев" през 2010 г. и осигуряване на помещение, където ще могат да спортуват през зимата и учениците от 12-то основно училище. За двете школски заведения ще бъдат инвестирани 88 166 лв. В сегашния салон на Езиковата гимназия някога се е помещавало заведение. Затова противно на всякаква логика по средата на помещението има колони, което го прави негодно за ефективен спорт. За да се избегне това препятствие, физкултурният салон ще бъде разширен още толкова, колкото е сегашната му квадратура. Така ще бъде създадена възможност да го ползват повече на брой младежи. В момента от 23-те общински училища в Перник, само СОУ "Д-р Петър Берон" е без физкултурен салон. Училището ще бъде включено в списъка с инвестиционни обекти на Общината и при първа възможност ще се мисли и за спортно помещение за учениците, посочиха от общинската администрация. Тази година бе ремонтиран салонът на 9 ОУ, като в ремонтните дейности бяха вложени 48 000 лева.
 
Общината има ясен поглед върху онова, което е необходимо за подобряване на училищната материално техническа база, увериха от местната управа. Усилията са насочени именно в тази посока и тази цел ще бъде настойчиво преследвана.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.