iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Спъват преминаването на "Топлофикация" в частни ръце

Спъват преминаването на "Топлофикация" в частни ръце

Три възражения по приетия от кредиторите на "Топлофикация Перник" на провелото се на 30.11.2009г общо събрание на кредиторите оздравителен план са подадени в Пернишкия Окръжен съд от Агенцията за държавни вземания.
 
Това информираха за "Съперник" представители на Темида.В две от тях АДВ настоява в оздравителния план да бъдат включени вземания на "Топлофикация Перник" от Международната банка за възстановяване и развитие, взети преди време, въпреки че все още не са изискуеми.
 
Става въпрос за взети заеми от топлофикационното дружество за рехабилитация на топлопреносната мрежа и някои съоръжения и за подмяната на абонатните станции.Трето възражение на АДВ е срещу оздравителния план във вида, в който бе приет от събранието на кредиторите, на което присъстваше представител на АДВ, който гласува "за" приемането му. Съгласно Търговския закон, съдът трябва да насрочи заседание по всяко от депозираните възражения, след което той трябва да се произнесе с определение дали приема или не направените възражения.Едва след това ПОС ще се произнесе с определение приема или не оздравителния план на "Топлофикация Перник". До сега са се състояли две от заседанията на съда по направените възражения от публичния изпълнител. Третото е насрочено за януари 2010г. Кога съдът ще излезе с определение дали приема или не оздравителната програма никой не се наема да прогнозира. Едно обаче е сигурно-щом съдът се произнесе, че приема оздравителния план, той влиза в сила и започва да се изпълнява.
 
Това означава, че синдикът на дружеството се освобождава от длъжност, а контролът по изпълнението на плана се осъществява от ПОС.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.