iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Като успешна 2009 година отчете младежка организация в Перник

Като успешна 2009 година отчете младежка организация в Перник

През тази година стартира най-активната част от програмата за създаване на Младежкия консултативен орган (МКО), отчете Христиан Даскалов -председател на Сдружение Младеж гр. Перник Идеята за създаването на МКО се роди след провеждането на Национален дебат „Структурния диалог и младите хора в България", реализиран през юни 2008 година от Младежко сдружение за мир и развитие на Балканите и Община Варна, с подкрепата на програма „МЛАДЕЖТА В ДЕЙСТВИЕ". По време на дебата над 200 участници се обединиха около идеята за създаването на структура от младежки организации, които да работят в тясно сътрудничество с институциите при процеса на взимане на решения, касаещи младите българи, обясни Даскалов.
 
През тази година дейността на членовете на организацията беше изцяло насочена по развитието на секторни политики за младите хора, които да бъдат представени и обсъдени на национално ниво. В тази връзка поех организацията на работния процес в две направления: „Връзки с обществеността" и „Информационни технологии", тъй като това са области в които съм професионално ангажиран и именно там бих могъл да бъда най-полезен за целите на органа и неговите членове от Югозападен регион. Що се отнася до „Връзки с обществеността" бе изготвен план за дейност, включващ изграждането на вътрешни и външни канали за комуникация, посредством възможностите, които предоставя Интернет като: Фейсбук група, блог, акаунти в най-популярните социални мрежи, развитието и поддържането на уеб сайт на организацията, припомни Даскалов.
 
В сферата на информационните технологии бяха проведени серия от дискусии и разисквания относно най-важното, към което да се насочи вниманието на МКО през следващите 2 години. В тази връзка участвах в кръгла маса на тема „Виртуална политика в България" относно развитието на високите технологии и диалога между граждани-администрация-бизнес он-лайн, допълни Христиан Даскалов. Бяха проучени и анализирани възможностите за развитие на съществуващите проекто-идеи посредством програмите на Дирекция „Образование" и „Медии" на Европейската комисия и програма „Младите в действие", администрирана от НЦЕМПИ в София./Съперник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.